Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подобряване на представянето спрямо 2010 г. е целта на Мерцедес

Подобряване на представянето спрямо 2010 г. е целта на Мерцедес

36
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер е убеден, че Мерцедес са добре подготвени за началото на сезона във Формула 1. Първата надпревара от световния шампионат е следващата седмица в Австралия и седемкратният световен шампион очаква упоритата работа през зимата да даде отражение на пистата.

Тогава ще разберем в каква позиция сме и какво трябва да постигнем занапред, тъй като Формула 1 никога не спира с развитието. Австралия пък винаги е била едно от най-хубавите състезания в календара на F1 през цялата ми кариера. Атмосферата прави Албърт парк толкова специален – когато видиш колко много се забавляват феновете, усещаш колко прекрасно нещо е автомобилния спорт. Имам невероятни спомени от Мелбърн: печелил съм там четири пъти. Убеден съм, че ще е страхотен уикенд и вълнуващ първи старт за сезона. Нямам търпение да стигна до падока в четвъртък – допълни той.

Съотборникът му Нико Розберг също обича страната и града, като тръгва по-рано, за да се аклиматизира в различната времева зона. Той също отбеляза ентусиазма на австралийските запалянковци и своите добри спомени от Мелбърн, където спечели първия подиум в кариерата си през 2008 г. и финишира в зоната на точките в последните четири старта на Албърт парк.

В добра форма сме. Отборът и колата направиха страхотен прогрес през зимата и сме доволни от представянето на подобренията по болида. Целта ни е да напреднем спрямо миналия сезон и съм уверен, че сме в състояние да го постигнем – каза още Нико.

Предсезонните тестове не започнаха добре за новия MGP W02, но в последните тренировки в Барселона колата бе с много сериозни подобрения и темпото й веднага се промени. Надеждата е скоростта да е достатъчна за борба за подиума през втората година от съществуването на заводския екип на щутгартския концерн.

Програмата преди старта на сезона премина толкова добре, колкото можехме да се надяваме. Първият старт обаче е реалната мярка, когато се разбира кой колко е конкурентоспособен – бе категоричен шефът на тима Рос Браун. – Всички са нетърпеливи да видят как ще се подреди стартовата решетка в Мелбърн, къде ще сме ние, върху какво трябва да работим. Способността ни да реагираме подобаващо се подобри значително през последните 12 месеца, а и вече имаме план за развитие през годината – заяви още той.

Браун очаква 2011 г. да е вълнуващ сезон, през който да се водят страхотни стратегически битки. Вицепрезидентът за моторспорт на Мерцедес Норберт Хауг допълни, че Михаел и Нико са се справили перфектно с усвояване работата на новите системи и разбирането на Пирели – комбинацията от помощни устройства за увеличаване скоростта на автомобилите и износването на гумите ще са основни елементи в избирането на стратегии за надпреварите.

Не искам да давам прогнози преди първия старт, но целта ни е ясна от самото начало: да подобрим позицията си спрямо финалното ни класиране в първия сезон от съществуването на отбора – допълни Хауг.