Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Похвали за Квят и Магнусен след силния им дебют

Похвали за Квят и Магнусен след силния им дебют

27
0
2014,Австралия,Кевин Магнусен

Нико Розберг и Даниел Рикиардо изглеждаха изненадани, когато видяха третия пилот на подиума до тях. Кевин Магнусен постигна сериозен резултат още в първото си състезание от Формула 1 и похвалите за младия датчанин заваляха отвсякъде.

„Може да очакваш Нико да е на най-високото стъпало, но присъствието на Кевин ме накара да се почувствам все едно сме още в световните серии на Рено“, заяви Даниел Рикиардо след състезанието.

Именно от там идва и Магнусен. Датчанинът ги спечели през миналата година и от Макларън прецениха, че няма нужда от повече опит, за да дебютира във Формула 1. Освен Магнусен обаче не трябва да се забравя и Данил Квят. Младият руснак дойде директно от GP3 и стана най-младият пилот в историята печелил точки във Формула 1, подобрявайки рекорда на Себастиян Фетел.

И докато мнозина от новобранците през последните години си спечелваха веднага дамгата „платени пилоти“, то качествата на двамата новобранци са ясно видими и дори оценени от легенди като Ники Лауда.

„Това са невероятни таланти“, изказа мнението си австриецът пред RTL. „Те се появяват от нищото и влизат с гръм и трясък, без да се притесняват ни най-малко от обстановката, в която са попаднали. Това е нещото, което ме изненада най-много. И това, че вече се качват дори на подиума.

Още вчера в дъжда ми направи много силно впечатление, как се представиха без да се притесняват от условията и без никога да са карали тези машини на мокро.“

Още в първата си квалификация и двамата стигнаха до последната част.

„Явно подготовката на тези млади пилоти е перфектна“, продължава Лауда. „Тези деца се оправят лесно с компютрите и компютърните игри, а те действително са деца. Вероятно са прекарали доста часове пред мониторите и в симулаторите. Те имат съвсем различно образование от нас.“

Предишният изключително впечатляващ дебют бе на Люис Хамилтън през 2007 г., когато британецът също се качи на подиума още в първото си състезание, отново за отбора на Макларън.

Тим шефът на Макларън обаче оценява дебютът на Магнусен още по-високо.

„Можете ли да си представите да сте на 21 години и още в първия уикенд във Формула 1 да сте в кокпит на Макларън. Това със сигурност води след себе си сериозно напрежение. Всичко, което той има зад гърба си са три дни тестове, Люис бе преминал през всички серии и имаше 30 хил. километра изпитания с кола от Формула 1. Това момче идва от Формула Рено. Това са несравними неща.“