Начало ТОП Показаха концептуалния ID.2all – електрически модел на Volkswagen с цена под 25...

Показаха концептуалния ID.2all – електрически модел на Volkswagen с цена под 25 000 eвро

2481
0
ID. 2al

Volkswagen показа на концептуалния ID.2all – е предвестник на изцяло новия бъдещ електрически модел на Volkswagen. Моделът ще се предлага на цена под 25 000 евро, ще бъде с  предно предаване и автономен пробег до 450 км. Налични ще са първокласни технологични функции като Travel Assist, IQ.LIGHT и Electric Vehicle Route Planner и не на последно място – нова линия в дизайна на Volkswagen. Ще използва технологичната платформа MEB Entry и ще бъде един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще пусне на пазара в периода до 2026 година.

Благодарение на възможностите на усъвършенстваната платформа MEB Entry, ID. 2all разполага с изключително ефективно задвижване, акумулаторна батерия и технология за зареждане. Мощният електродвигател със 166 кВт/226 к.с. гарантира отлична динамика, а прогнозата за автономния пробег е до 450 километра според изискванията на WLTP.

Външният дизайн – приветлива физиономия, много динамично излъчване и ново, емблематично оформление на задните колони

Един от елементите на тази нова линия в дизайна е оформлението на задните колони на покрива, чиито емблематични контури датират още от първото поколение на Golf. Новият ID. 2all е първият модел на Volkswagen с нова интерпретация на този изключително характерен за марката елемент. Сред другите акценти в дизайна на концептуалния модел са пропорциите на каросерията с ярко присъствие и мощна осанка, приветливата физиономия в предната част, както и порядъчните дози динамика и неподвластна на времето елегантност.

Вътрешният дизайн – просторна, висококачествена атмосфера с ясно и логично управление на функциите

Интериорът също се отличава с изчистен дизайн и високо качество на изпълнението и материалите, ясно и логично управление на функциите на инфортейнмънт системата с класически регулатор на силата на звука и отделен блок прибори за настройка на климатичната инсталация. Багажното пространство на свой ред предлага впечатляващ обем между 490 и 1330 литра – стойности, които надхвърлят възможностите на по-високите автомобилни класове.

Десет нови модела до 2026 година

Бъдещата серийна версия на ID. 2all ще бъде един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година. Само през тази година своите пазарни премиери ще отбележат новият ID.32, ID. Buzz с дълго междуосие3 и ID.74. През 2026 година те ще бъдат последвани от компактен електрически SUV модел, а въпреки сериозността на това предизвикателство, специалистите на Volkswagen продължават своята работа и върху нов електромобил с цена под 20 000 евро. По този начин Volkswagen ще може да предложи на своите клиенти най-богатата в сравнение с основните си конкуренти гама от електрически превозни средства и да постигне дял на електромобилите в Европа от 80%. Досегашната прогноза на Volkswagen Леки автомобили предвиждаше постигане на дял от 70%.