Начало Moto News Показаха новата Honda RC213V за MotoGP

Показаха новата Honda RC213V за MotoGP

68
0
Honda,Дани Педроса,Кейси Стонър

Ден преди началото на първите предсезонни тестове в MotoGP на пистата Сепанг, екипът на Repsol Honda – носител на три титли за 2011 г. представи отбора си в хотел Пан Пасифик в Куала Лумпур. Първо имаше пресконференция, а след това и специално парти.
Преди това обаче снимка на Кейси Стонър с №1 и 1000-кубиковата RC213V бе публикувана в официалната страница на HRC в Twitter. След това беше официалното представяне. Миналата година за Repsol Honda караха трима пилоти, но за новия сезон 2012 те ще са двама – световният шампион Кейси Стонър и Дани Педроса. Двамата казаха пред медиите, че са в отлична форма и се радват, че ще излязат на пистата Сепанг за първите тестове с новата 1000-кубикова машина. Заедно с тях на представянето бяха босовете на HRC – Шуей Накамото – изпълнителен вицепрезидент на HRC, Хидеки Ивано – директор и асистент на шефа на отбора, Шиничи Кокубу – технически директор и Ливио Супо – директор по комуникациите и маркетинга.
Тимът пристигна в Малайзия в събота и се появи на пистата в неделя, за първи път след трагичната гибел на Марко Симончели по време на състезанието на 23 октомври 2011 г. В знак на почит, целият отбор посети завоя, на който стана инцидента и Марко загина. Всички запазиха минута мълчание.