Начало MotoGP News Пол Еспaргаро на полпозишън във Великобритания

Пол Еспaргаро на полпозишън във Великобритания

347
0
Пол Еспаргаро
Пол Еспаргаро, снимка HRC
Пол Еспаргаро спечели квалификацията за Гран при на Великобритания в MotoGP. На пистата Силвърстоун пилотът на Репсол Хонда записа най-добрата обиколка за 1:58.889. Втори на 22 хилядни завърши Франческо Баная с Дукати, а трети остана Фабио Куартараро от тима на Ямаха.

Най-добрите времена в Q1 бяха за Йохан Зарко и Алекс Ринс. Двамата успяха да изместят Енеа Бастианини. Пилотът на Авинтия Дукати катастрофира по време на последния си бърз тур и остана тринадесети. До него се наредиха съотборникът му Лука Марини и Такааки Накагами (LCR Хонда). След тях се класираха Данило Петручи (КТМ Tech 3), Алекс Маркес с втората сателитна Хонда и Икер Лекуона. Последната редица на стартовата решетка заеха Кал Кръчлоу с Ямаха, Мигел Оливейра (КТМ) и Джейк Диксън (Ямаха SRT).

След първите опити на пилотите в Q2 начело бе световният шампион Жоан Мир. Малко след това Куартараро и пилотите на Дукати изместиха испанеца от първите позиции.

В края на сесията Пол Еспаргато се движеше с червени сектори и записа феноменален резултат. Постижението му бе подобрено от Хорхе Мартин, но пилотът на Прамак Дукати премина извън очертанията на пистата и обиколката му бе изтрита.

Така Пол Еспаргаро записа първи полпозишън с мотор на Хонда, следван от Франческо Баная и Фабио Куартараро. От втора редица ще потеглят Хорхе Мартин, Марк Маркес (Хонда) и Алейш Еспаргаро с Априлия. Третата редица заеха Джак Милър (Дукати), Валентино Роси (Ямаха SRT) и съотборникът на Мартин Йохан Зарко. Последните места останаха за състезателите на Сузуки Алекс Ринс и Жоан Мир, следвани от Брад Байндър.