Начало Moto News Пол Еспаргаро започва възстановяване от операция на ключицата

Пол Еспаргаро започва възстановяване от операция на ключицата

82
0

Новакът в кралския клас и пилот на Monster Yamaha Tech3 Пол Еспаргаро напусна болницата, след като вчера му бе направена операция на ключицата. Той легна под ножа на д-р Хавиер Мир в клиниката Universitario Quirón Dexeus в Барселона.

Пол Еспаргаро падна по време на тестовете в Катар в неделя и веднага излетя за Барселона. След като д-р оперира лявата му ключица, в понеделник вечер, пилотът остана под контрол през нощта, а тази сутрин лекарят разреши да бъде изписан и да се прибере е дома.  Сега пилотът започва усилена физиотерапия, за да се възстанови от операцията и да се подготви за първия кръг от шампионата за Гран при на Катар. Състезателният уикенд започва следващия четвъртък – 20 март. Световният шампион в Moto2 се надява да направи успешен дебют в MotoGP въпреки травмата, като сега му предстои усърдна работа по възстановяването.
Еспаргаро казва: Ключицата бе счупена по-лошо, отколкото си мислехме, но д-р Мир каза, че операцията е минала добре и костта ще се възстанови бързо. Сега трябва да се направи рехабилитация, за да бъда готов за Катар. Искам да започна възстановяването, но знам, че няма да е лесно. Няма да съм възстановен на 100% за първото състезание, но ще работим, за да бъда в най-добра форма. На тестовете се чувствах добре, темпото ми беше прилично и успях бързо да свикна с мотоциклета.  Стъпка по стъпка, се сработвам с мотора. Тази травма ми попречи, но аз съм позитивно настроен.

Д-р Мир междувременно даде някои допълнителни подробности за операцията: Процедурата мина добре. Пол имаше фрактура трети клас на лявата ключица, която е леко изместена. Той вече е имал две фрактури на ключицата, но не е бил опериран, което означава, че костта е деформирана. Ние намалихме фрактурата и сложихме пластина на пострадалата част на костта. Това е титаниева пластина, която е извита, за да пасне на костта и е фиксирана с шест винта. Това е трудно да се каже, колко добре ще бъде Пол на първия кръг. Има много фактори, които влияят. Лосаил има много десни завои и затова той няма да натовари толкова контузената лява ключица. Не мисля, че ще бъде на 100 % във форма, но мисля, че ще ни изненада и ще постигне добър резултат.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter