Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пол Хембри: Мерцедес все още се борят с гумите

Пол Хембри: Мерцедес все още се борят с гумите

55
0

Отборът на Мерцедес все още се бори с високото ниво на деградация на гумите, смята моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.

По време на Гран при на Канада Нико Розберг бе единственият от първите пилоти, който направи три спирания в бокса за смяна на гуми. Съотборникът му Люис Хамилтън пък бе доволен от сцеплението на гумите си, като призна, че това, което им е липсвало в състезанието, е било скорост. Все пак пилотите на Мерцедес завършиха в топ 5 – Хамилтън бе трети, а Розберг – пети.

Все още изглежда, че Мерцедес страдат от високи нива на деградация на гумите. Нико Розберг беше единственият пилот в топ 10, който трябваше да използва стратегия с три стопа, докато очевидно най-разпространената стратегия беше с две спирания в бокса. Пол ди Реста направи чудесно състезание, показвайки какво е възможно с един стоп. Той изкара 56 обиколки с първия си комплект гуми медиум – коментира Пол Хембри.

Той допълни, че надпреварата в Канада е била голямо предизвикателство заради променливите условия, но въпреки това отбеляза, че в неделя износването на смесите е било под контрол за първите пилоти:

Гран при на Канада бе стъпка в неизвестното за всички. Това е една от най-натоварващите писти за задните гуми. Особено след като валя през уикенда, защото влагата измива натрупаната гумата по пистата, което допълнително намалява нивото на сцепление. Въпреки това износването и деградацията бяха под контрол за всички пилоти в челото. Също така имаше по-малко грейнинг, който по принцип е традиционен за това състезание.