Начало Картинг Полина Тахова стана първият победител от нежния пол в CFKC

Полина Тахова стана първият победител от нежния пол в CFKC

149
0

За първи път в кратката история на любителския шампионат по картинг на списание Club F1, представител на нежния пол взе победата. Това стори Полина Тахова, в 10-ия кръг от шампионата, провел се на писта Лаута в Пловдив, на 1 юли.

Състезанието се разви по доста интересен начин, като голяма част от фаворитите останаха извън първа гонка и шанс да се борят за победата. Сред тях бяха лидера в шампионата Илиан Наумов, Краси Цолов, Борис Барболов, Чавдар Варийски. Множество и различни грешки от тяхна страна на квалификацията, ги лиши от добри времена и участие в първа гонка.

В първа гонка обаче не липсваха добри изпълнители. Първият манш бе спечелен от Георги Димитров, който се пребори с Любо Патрашков и Руско Василев. Вторият манш обаче завърши назад, поради слабите възможности на неговия карт, но въпреки това му донесе трето място в крайното класиране. Маншът бе спечелен от Руско Василев, което му донесе второ място в състезанието. Големият удар направи Полина Тахова, която с прекрасни класирания в челото и в двата манша, спечели победата в състезанието.

Във втората гонка, явно освободени от битката за големите точки и подиума, пилотите направиха истинско шоу и зарадваха всички. Борис Барболов и Илиан Наумов се бориха гума до гума последните 2 обиколки на първия манш, като Барболов в крайна сметка спечели, изпреварвайки Илиан на последния завой от външната страна. Вторият манш не бе по-различен в началото от първия, като отново Барболов се бореше с Георги Тахов за второто място, но бързо след това се откъсна и заедно с Илиан Наумов натрупаха сериозна преднина. При това положение, Барболов печелеше манша, поради по-голямото си тегло спрямо Наумов, но 1 обиколка преди финала, мислейки, че следва кариран флаг, Наумов пропусна Барболов да мине, за да спечели и втория манш. Оказа се, че остава още 1 обиколка, а 2 завоя преди финала, Барболов върна жеста на Илиан и го пропусна пред себе си. Това не промени класирането в манша, но беше радост за окото.
В битката за другите позиции, силно каране направи Чавдар Варийски, преборил се с Георги Тахов за 3-то място във втори манш, а Кристина Василева изненада и остави много приятни впечатления с карането си и битката си с едни от най-трудните за изпреварване и преодоляване пилоти в шампионата.

На финала на този, преминал по доста необикновен начин кръг, дори награждаването за първите трима не премина изцяло по предвидената процедура, тъй като на Георги Димитров се наложи да си тръгне по-рано, поради което той не можа да получи своята награда официално.

За страхотната си победа, Поли получи 30 литра гориво V-Power Racing, осигурени от Шел България, а за всички на пистата в изключително горещия ден, отново имаше освежаващи напитки Xtra Time.