Начало Автомобили Полицията в Дубай се сдоби с McLaren MP4-12C

Полицията в Дубай се сдоби с McLaren MP4-12C

106
0

Полицията в Дубай попълни автомобилния си парк – този път с McLaren MP4-12C.

Силите на реда в емирството притежават едни от най-екзотичните автомобили в гаражите си, като с тях патрулират, включително по високоскоростните си магистрали.

Колекцията наистина е забележителна- полицията наскоро се сдоби с Lamborghini Aventador, Ferrari FF, както и тунингован в Brabus Mercedes-Benz G-Wagen със 700 конски сили! В пожарната пък разполагат с чисто нов Chevrolet Corvette Stingray.

Всичко това може да изглежда някому прекалено, но като се има предвид колко Veyron-а Koenigsegg са регистрирани в Обединените арабски емирства, то може би е уместно решение за преследване на нарушители.

Превишаването на максималната допустима скорост е най-честата простъпка на шофьорите в Дубай. Те са извършили общо 2,3 милиона броя нарушения през изминалата година, което е с цели 6600 повече на ден в сравнение с 2012-та. Според Гълф Нюз всяко возило в емирството е било част от поне четири простъпки за последните 11 медеца. Полицията се опитва да се справи с проблема не само с увеличаване на автомобилния си парк, но и с повече патрули и камери за наблюдение.

Превишаването на максимално допустимата скорост съставлява 67% (1,19 милиона) от нарушенията. Има 36 наказания и за каране под определения лимит. 174 глоби са наложени за каране без очила или лещи, а 153 – за допускане на деца под 10-годишна възраст на седалката до шофьора. Санкции са налагани за потегляне на червен светофар (13 095), за бягство от полиция (362), за предизвикване на задръствания (91 313), за неспазване на дистанция спрямо превозното средство отпред (32 660). Други извършени нарушения са блокиране на трафика, неправилно паркиране, неизползване на колани, управление с изтекла шофьорска шофьорска или автомобилна регистрация. 21 363 са глобите за каране с документи, издадени в друга страна без необходимата легитимация за Дубай.