Начало Рали Поло R WRC вероятно няма да дебютира в края на настоящия сезон

Поло R WRC вероятно няма да дебютира в края на настоящия сезон

22
0
Поло R WRC,Фолксваген Поло R WRC

Фолксваген Поло R WRC вероятно няма да дебютира в края на настоящия сезон въпреки желанието на Себастиен Ожие да изпробва колата в реални състезателни условия още през 2012 г. Възможността за подобно нещо бе отхвърлена от моторспорт директора на концерна Йост Капито след изявление на французина, че изкарването на колата на трасе е възможно най-добрата политика.

Работата по автомобила върви от миналата година, като Ожие прави редовни тестове на развиващия се модел. Лично Карлос Сайнц му помага в това начинание. Според Капито обаче излизането на писта в състезание още тази година би довело до куп логистични промени в програмата за 2012-а.

Вариантът Поло-то да се състезава в края на настоящия сезон бе рали Дю Вар – традиционният финал на френския шампионат, използван от доста екипажи като проверка преди старта в Монте Карло. Въпреки желанието си обаче Ожие призна, че подобно нещо е малко вероятно.

Дю Вар не е в програмата ни в момента. Не мисля, че ще се случи, тъй като ще сме страшно заети в края на годината. Ще имаме много тестове – обясни той.

Капито потвърди, че плановете са да се изчака до Монте Карло през 2013 г.

Имам добър опит от пускането на новия Форд Фокус в Австралия през 2005 г. (преди официалния дебют през 2006 г. – б.р.). По принцип е чудесен вариант и не съм забравил предимствата му, но има много неща, свързани с подобно излизане в състезание. Те биха довели до много промени в програмата ни и трябва внимателно да преценим дали е възможно или не – добави той.