Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Полок предвижда още срещи с Макларън

Полок предвижда още срещи с Макларън

51
0
Крейг Полок,Мика Сало

В началото на 2014 г. Формула 1 отново ще промени облика си, като с влизането на новия регламент за двигателите сегашните V8, 2,4-литрови атмосферни двигатели ще бъдат заменени от по-малките 1,6-литрови, V6 турбо агрегати. В момента производителите на двигатели в Гран при са общо четири – Мерцедес, Ферари, Рено и Косуърт. Крейг Полок и неговият проект PURE възнамеряват да създадат свои собствен двигател, който да се предлага на тимовете от 2014 г. В последно време се заговори и за възможността, Фолксваген също да влезе като производител на двигатели, който в последствие да закупи отбор.

Така след тези разкрития започна да се гадае, с кой отбор иска да се кооперира Крейг Полок. Появиха се множество слухове, като от Макларън потвърдиха за среща с шотландецът, но отрекоха възможността да си сътрудничат с него, защото били изключително доволни от работата си с Мерцедес.

„Имаше контакт между PURE и Макларън в края на миналата година, на който ние представихме нашата програма. Същото направихме и с останалите тимове“, обясни Полок пред 422.race.com. „Заедно с Жил Симон се срещнахме на обяд с важни представители на Макларън. Това бе и последната ни среща, след която не е имало допълнителни разговори. Ще се свържем отново, както с Макларън, така и с останалите отбори“, обещава Полок, който вероятно ще произвежда двигателите си във фабриката на Пежо Спорт във Велизи.