Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Положителни резултати от работата си отчетоха в Торо Росо

Положителни резултати от работата си отчетоха в Торо Росо

46
0

17-и и 18-и се класираха състезателите на Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари в следобедната, суха свободна тренировка за Гран при на Германия.

– Сутрешната сесия премина добре, тъй като пилотът е по-сериозен фактор в условия на мокра писта, а тогава бях седми в подреждането. На сухо обаче трябва да намерим по-добри реглажи и ни предстои доста работа. Тук имаме някои нови елементи по автомобила и е необходимо да извлечем най-доброто от тях. Сравнението на двата типа сухи гуми бе безпроблемно, като се получи доста ясна картина за това как ще ги използваме по-нататък – бе коментарът на швейцареца.

Испанският му съотборник бе сравнително удовлетворен, тъй като успя да направи голяма брой обиколки.

– Щастлив съм и че не допуснах грешки на мокрото трасе – допълни Алгерсуари. – Липсата ми на опит на тази писта обаче означаваше, че не бях в състояние да използвам максимално супер софт. Най-бърз бях с комплект стари гуми, така че при една добра обиколка с нови би имало сериозна разлика. Сега поне научих трасето, макар смесените условия да не допринесоха за повишаване на увереността ми – призна 20-годишният състезател.

Програмата в първата сесия на Торо Росо включваше състезателни симулации, като Хайме дори опита да кара със сухи гуми към края на тренировката, когато Хокенхайм не бе толкова наводнена.