Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Полпозишън за Алонсо на Нюрбургринг

Полпозишън за Алонсо на Нюрбургринг

40
0

10-ти полпозишън в кариерата си спечели Фернандо Алонсо днес на пистата Нюрбургринг. Втори и трети останаха пилотите на Ферари Михаел Шумахер и Фелипе Маса.

###

Втора редица е изцяло “бразилска”, след като до Маса се нареди Рубенс Барикело (Хонда). Съотборникът му Дженсън Бътън се класира шести, зад Кими Райконен с Макларън.

Съотборникът на Алонсо Джанкарло Фисикела отпадна във втората 15-минутна част на квалификацията. Италианецът със слизането от колата в паузата между последните два сегмента директно връхлетя в бокса на BMW Заубер, където поиска обяснение от Жак Вилньов защо го е забавил. Екипът на канадеца обаче накара Джанкарло да си тръгне, тъй като Жак се класира за последните 20 минути.

Състезателите на Уилямс Марк Уебър и Нико Розберг се класираха съответно 10-ти и 12-ти. И двамата обаче ще загубят тези места, след като в сутрешната свободна сесия бе открит проблем с двигателите им Косуърт и те бяха сменени като предохранителна мярка преди квалификацията. Това се наложи, за да изкарат пилотите цялата състезателна дистанция. В противен случай агрегатите им нямаше да изкарат цялата надпревара.