Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По-малко от 20 минути трета свободна сесия заради дъжд

По-малко от 20 минути трета свободна сесия заради дъжд

40
0

Пороен дъжд, плиснал половин час преди началото на третата свободна тренировка за Гран при на Бразилия, намали сесията до минимум. Тъй като в подобни условия със силно намалена видимост медицинският хеликоптер не може да лети, е забранено болидите да излизат на трасето. Поради тази причина отбори и пилоти се чудеха какво точно да правят (някои се опитваха през повечето време да не допуснат водата да нахлуе в боксовете) в продължение на около 40 минути. Официалното начало на тренировката бе дадено в 11:42 часа местно време без тя да се удължава заради забавянето. Това означаваше 18 минути на разположение на тимовете, но и те се оказаха по-малко. Около 5 минути преди финала на сесията Ромейн Грожан (Рено) излетя от трасето и се удари в предпазните мантинели, предизвиквайки ново спиране – този път окончателно.

Така на наводнената писта Интерлагос пилотите успяха да направят едва по няколко обиколки, най-бързата от които бе на Нико Розберг (Уилямс). Постиженията, разбира се, не са показателни как биха се справили състезателите в подобни условия в квалификацията, която ще е истинско предизвикателство за отборите от Гран при. За щастие повече катастрофи нямаше, няколко души изпуснаха трасето, но без сериозни последствия.

Като цяло ситуацията бе обобщена най-колоритно от шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер. Англичанинът с усмивка заяви, че не знае как да стигне от гаража до питуола и вероятно ще му е необходима лодка.