Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По-малко от 48 часа до изборите за нов президент на ФИА

По-малко от 48 часа до изборите за нов президент на ФИА

28
0

Този петък ще се проведат изборите, които ще определят новия президент на международната автомобилна федерация. За първи път от 1993-та година насам, ФИА ще има нов президент, след като Макс Мозли реши да се оттегли от поста.

Дали негов наследник ще е Жан Тод или Ари Ватанен, ще решат множеството клубове, членуващи във федерацията, както и различните членски групи, представители на различни страни.

Ето как ще протече изборния ден:

– Всяка държава има право на само един глас. Някои страни обаче имат повече от един клуб, затова те ще трябва първо да вземат вътрешно решение и чак след това да гласуват за избрания от тях кандидат. Ако обаче дадена държава не може да постигне вътрешно споразумение, тогава тя губи правото си на глас.

– Задължително е вотът да се предаде лично от член или представител на даден клуб, гласоподавател. Гласуване чрез имейл не е позволено.

– Целият процес по протичане на изборите ще бъде надзираван от наблюдател, който е официален член на френския съд. След приключването на изборния процес, той ще задържи при цялата документация и всички бюлетини при себе си за срок от една година.

  • ТАГОВЕ
  • FIA