Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По-напред съм от очакваното, призна Бътън; Перес: Цял ден ни преследва лош...

По-напред съм от очакваното, призна Бътън; Перес: Цял ден ни преследва лош късмет

64
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън не бе разочарован, че изтърва последния квалификационен сегмент днес с малка разлика спрямо съперниците си. На пистата Силвърстоун световният шампион за 2009 г. се класира 11-ти, но запази присъствие на духа.

Оказах се по-напред на решетката в сравнение с това, което очаквах след тренировките – призна Бътън. – Вчера не мислех, че ще се класираме пред едното Ферари и точно зад двата Лотус-а. Но в квалификацията бях много по-доволен, отколкото през целия уикенд досега. Трябва да сме положително настроени, тъй като сме подобрили колата. Реалистично погледнато 11-то място бе максимумът, който можехме да постигнем днес. Дори да бяхме се класирали в Q3, вероятно щяхме да сме десети. 11-ти поне означава спестен нов комплект гуми, а и ще стартирам от чистата страна на трасето.

Той сподели също така, че след Q2 е отишъл пеша до бокса на ФИА и гледката на феновете е била невероятна.

Един пилот винаги иска да се справи както трябва пред родна публика и искам да благодаря на всички за подкрепата им. Не се знае какво може да стане утре. Ще карам с цялото си сърце – добави англичанинът.

Съекипникът му Серхио Перес е 14-ти в квалификацията и определи деня си като труден. Той спука задна лява гума в последната свободна тренировка, което предизвика доста нерви в бокса.

Не направихме най-добрата подготовка за квалификацията. Инцидентът затрудни всички, тъй като трябваше да се оправи потрошеният под и минахме към по-стара версия. Следобед имах известни проблеми със загряването на гумите си през Q2. Те изстинаха, докато стоях на едно място и чаках на кантара на ФИА. Цял ден ни преследва лош късмет. И все пак днес бяхме по-добре в сравнение с вчера. Може да не е съвсем очевидно, но определено направихме някои подобрения и според мен имахме потенциал да се промъкнем в Q3, ако имахме малко повече шанс. Състезателното ни темпо би трябвало да е по-добро от квалификационното. Утре надпреварата ще е трудна, но съм положително настроен – коментира мексиканецът.

Шефът на тима Мартин Уитмарш отбеляза, че целият уикенд до момента е труден за отбора. И той обаче заяви, че скоростта в днешната квалификация показва напредък:

– Дженсън изтърва Q3 за 0,057 сек. Серхио нямаше никакъв късмет през целия ден, като след спуканата гума, счупения под и изстиналите гуми попадна в трафик в решителния си тур и загуби време.