Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Поне ще стартирам от чистата страна, утешава се Бътън

Поне ще стартирам от чистата страна, утешава се Бътън

30
0
Гран при на Япония,Дженсън Бътън

Надеждите на Дженсън Бътън да защити титлата си във Формула 1 от 2009 г. претърпяха нов удар днес, след като той се класира седми на стартовата решетка за Гран при на Корея. Англичанинът не разбра съвсем откъде дойде промяната в поведението на Макларън-а му, след като във всички свободни тренировки досега бе много доволен от болида и определи баланса му като невероятно добър.

– Днес следобед не успях да загрея гумите, като освен това имах грижи с блокиране и на предните, и на задните. Нямах достатъчно сцепление, а комбинацията от всичко означаваше недостатъчно високо темпо – обясни Дженсън. – Утре ще е трудно, независимо какво се случва с време. Добрата новина е, че ще потегля от чистата страна на грида, а има и дълги прави, така че първата обиколка определено ще е забавна! – допълни световният шампион.

Бътън изоставаше безнадеждно от съперниците си, докато правеше бързи обиколки с по-твърдия тип гуми за този уикенд. Меките не му помогнаха много – успя да спечели две места, но скоростта му явно не бе очакваната както от него, така и от отбора.