Начало Рали Попов и Башкехайов спечелиха рали спринт Ихтиман

Попов и Башкехайов спечелиха рали спринт Ихтиман

442
0
Даниел Попов и Ангел Башкехайов
Даниел Попов и Ангел Башкехайов

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2) спечелиха първото издание на рали спринт Ихтиман. Надпреварата бе втори кръг от националния шампионат в тази дисциплина. Двамата записаха първи времена и в трите етапа днес – двете минавания на Мухово (2 по 15,3 км) и отсечката по улиците на Ихтиман (2,22 км).

На финала авансът им пред Кирил Тодоров и Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2) достигна 20.4 секунди. Третото място в генералното класиране заеха Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Пежо 208 R2), на 25,7 секунди от победителите.

Четвърти са шампионите в рали спринта от 2017 г. Динко Иванов и Живко Желев (АСК Стара Загора, Ситроен С2 R2). Те изостанаха само на 0.3 сек от победителите в градския етап.

„От самото начало целта ни беше първото място, тъй като знаехме, че имаме реални шансове за победа“, заяви след финала Даниел Попов. „Атакувахме сериозно още в първия етап, при второто минаване коригирахме грешките от първото минаване и бяхме по-внимателни на местата, които бяха рискови и по улиците на Ихтиман просто трябваше да не правим грешки. Доволен съм, че всичко се получи по план.”

Даниел и Ангел взеха първото минаване на „Мухово” с 12,3 секунди пред Кирил Тодоров и с 15,1 пред Дилян Станков. При второто минаване на класическия етап победители влошиха времето си с 0,9 секунди, Тодоров завърши на 6,9 секунди, а Станков – на половин секунда зад Кирил. Но това подобрение на времената им се оказа недостатъчно, за да заличат аванса на лидерите.

В състезанието участваха само автомобили с един двигателен мост, което направи битката за всяка една позиция още по-оспорвана. Хубавото време на Мухово и в Ихтиман събра много публика по етапите. Стартираха 26 екипажа, а до финала стигнаха 24.