Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Поредно отлично представяне за Браун GP

Поредно отлично представяне за Браун GP

29
0

След третия си полпозишън за този сезон, Дженсън Бътън се надява да увеличи подобаващо впечатляващия си моментен актив от точки в края на утрешната надпревара. Пилотът изненада всички и дори себе си със спечелването на полпозишъна в утрешното състезание на Каталуня.

„Виждахме колко бърз е Рубенс, затова очевидно погледнахме неговите настройки и взехме една част от тях, което мисля, че ни помогна в известна степен“ , призна Бътън. „В известна степен съм доста радостен, че Рубенс бе бърз през целия уикенд, тъй като това ми помогна. Квалификацията бе малко странна, защото във втората й част изобщо не можех и да се доближа до времената на Рубенс. Но и моите обиколки не бяха лоши, въпреки че имах и някои слаби моменти. Когато обаче сложихме още гориво, колата започна да се държи както и сутринта, така че вече бях много по-доволен от баланса.“

„Така че да, малко съм изненадан да съм на полпозишън. Знаех, че обиколката ми е добра, когато пресякох финала, но не знаех какво са постигнали останалите, затова когато чух инжинера ми да ми съобщава, че съм първи, чувството бе наистина страхотно“, завърши британецът.

Барикело също бе доволен от постигнатото и заяви, че утре ще се опита да се пребори със съотборника си.

„Още веднъж бях много, много доволен от колата във втората фаза на квалификацията, и честно казано, дори бях малко изненадан. Мисля, че постижението на Дженсън е страхотно и той наистина свърши чудесна работа. Той заслужава да е там, но случилото се в третата част всъщност бе малко изненадващо. Имах добра обиколка, но честно казано може би излязох малко по-рано от необходимото на пистата и това е единствената пропусната възможност, защото всичко друго мина чудесно – обиколката бе добра, за което съм много щастлив. Имам добра кола за утрешното състезание, така че продължавам да се боря. Мисля, че Дженсън се справя наистина добре в този момент, затова аз просто ще се опитвам повече, за да мога да го настигна.“, каза бразилецът непосредствено след края на квалификацията.