Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Поредно разочарование за Ферари в Турция

Поредно разочарование за Ферари в Турция

51
0

Тимът на Ферари определено не е доволен от днешната Гран при на Турция, след като Фелипе Маса завърши шести на една от любимите си писти, на която има три поредни победи првз последните години, а Кими Райконен дори не успя да запише точки днес, въпреки че стартира от шеста позиция.

„Днес бе наистина труден ден за нас. Трябва да приемем факта, че шестото място бе най-доброто, на което бяхме способни, защото не бяхме достатъчно бързи, за да се борим с колите пред нас. Трябва да продължим усилено да развиваме колата си, за да намалим липсата на достатъчно добро представяне, като започнем от Силвърстоун. Още от петък бе трудно да намерим начин да накараме гумите да работят добре. Например днес меките смеси изглежда работеха по-добре, отколкото предходните дни, но щеше да е прекалено голям риск да ги използваме още от старта, защото износването им поне до вчера бе доста значително“, обясни бразилецът.

„Това определено не бе състезанието, което очаквахме или това, което искахме. Първата обиколка бе определяща за мен: загубих ценни места, а после не бе възможно да си ги върна, защото днес просто не бяхме достатъчно бързи. През последните седмици подобрихме представянето си доста, но все още не се намираме на нивото на най-добрите, особено на писти като тази. Никога не е лесно да се догонва, защото междувременно останалите определено не спират развитието си. Не трябва да сме негативно настроени относно това след подобен уикенд, но трябва да продължим да се концентрираме и да натискаме. Сигурен съм, че скоро ще можем отново да се борим за предните позиции. Няма да бъде лесно, но аз съм сигурен в този отбор“, каза пък Райконен.

Шефът на отбора Стефано Доменикали също призна очевидното и изрази разочарованието си от това, че тимът не успя да запази доброто си представяне от началото на уикенда:

„Определено очаквахме повече от този уикенд, особено имайки предвид колко добре вървяхме до събота сутринта, когато представянето ни бе доста добро. Трябва да разберем защо представянето на колата ни еволюира в негативна посока по време на тези три дни. Темпото ни в състезанието бе не само по-лошо от това на лидерите, но и от това на доста от останалите. Трябва да продължим да работим по колата и да се опитаме да наваксаме като останем фокусирани и не се обезкуражаваме от този резултат“.