Начало Избрани Пороен дъжд възпрепятства тестовете на Пирели в Муджело

Пороен дъжд възпрепятства тестовете на Пирели в Муджело

59
0
тестове на Пирели на Муджело
снимка, Пирели

Пороен дъжд възпрепятства тестовете на Пирели в Муджело. Италианската компания не успя да изпълни програмата си през днешния ден с отборите на Ред Бул, Ферари и Макларън. Това е втори случай, в който изпитания на Пирели се провалят заради лошо време.

Тази седмица Пирели тества гумите си за суха настилка. Изпитанията се провеждат на Муджело. Италианската писта е собственост на Ферари и прие кръг от F1 през 2020 г. под името Гран при на Тоскана. Муджело също така се използва и за редица тестове, включително на гуми.

Тестовете на Пирели в Муджело започнаха вчера. За нещастие, тежките метеорологичните условия не позволиха на участниците да изпробват прототипните гуми за суха писта. Още рано сутринта над Муджело се изля проливен дъжд в продължение на часове. Това, в комбинация с лошата видимост на пистата означаваше, че медицинският хеликоптер не можеше да излети време. Поради това автомобилите направиха много ограничен пробег и не събраха много полезни данни

Вчера бяха предвидени две различни програми. Новият пилот на Виза РБ Лиам Лоусън трябваше да изпробва смесите за сезон 2025. Същевременно Ландо Норис от Макларън  трябваше да изпробва за първи път прототипи на гумите, които ще се използват от 2026 г. Британецът беше с автомобил-муле, който има по-различни характеристики от стандартния, който се ползва в F1.

Новите гуми на Пирели отново ще бъдат с 18-инчови джанти. Въпреки това широчината външният диаметър ще бъдат малко по-малки от сегашните. Намаляването на размера на гумите има за цел да намали теглото на болидите, както искат от ФИА.

Днес към Лоусън и Норис трябваше да се присъедини и Шарл Льоклер от Ферари, който да изпробва гумите за 2025 г. За нещастие, поройният дъжд и лоша видимост не позволиха нормалното провеждане на тестовете на Пирели.

Това е вторият случай, в който тестове на Пирели се провалят заради лошо време и дъжд. В началото на месеца Мик Шумахер и Джордж Ръсел тестваха в Маникур. Френското трасе приемаше кръг от F1 в периода 1991-2008 г. За нещастие, голямото количество дъжд не позволи да се използват сликове и през двата дни изпитания.