Начало Автомобили Porsche отбеляза 8% ръст на продажбите за първите шест месеца на 2014...

Porsche отбеляза 8% ръст на продажбите за първите шест месеца на 2014 г.

36
0
Porsche 911

Porsche отбеляза 8% ръст на продажбите за първите шест месеца на 2014 г. в сравнение със същия период на предходната година. Компанията е реализирала 87 803 коли. Приходите й са се покачили с 16% до 8,2 млрд. евро.

Служителите на автомобилния производител пък са 21 326 души, което е с 18% повече в сравнение с преди година. Членът на изпълнителния борд, отговарящ за финансите и IT, Луц Мешке отбеляза ефективността на организацията в Porsche. Той посочи, че амбициозната инвестиционна програма на бранда поставя всички в компанията под сериозно напрежение. Въпреки това Мешке потвърди, че намерението на автомобилния производител е да постигне поне същите резултати през фискалната 2014 г., както през предходната година.

Прилагането на интензивната инвестиционна програма бе видимо през първата половина на настоящата година. През февруари Porsche отвори фабрика в Лайпциг за производството на Macan. В него са вложени 500 милиона евро. Наскоро пък бяха открити дизайнерско студио и нов, високотехнологичен аеродинамичен тунел в развойния център във Вайзах. Заедно с електронния център инвестицията там възлиза на 150 милиона евро.

По-рано през 2014 г. започна и работата по строежа на нов тренировъчен център, фабрика за двигатели и допълнителни сгради в Цуфенхаузен в Щутгарт. Вложението там ще достигне през идните години до 700 милиона евро.