Начало Formula E News Порше обяви единия от пилотите си за Формула Е

Порше обяви единия от пилотите си за Формула Е

179
0

Порше обяви единия от пилотите си за Формула Е от сезон 2019/2020 г., когато немския производител ще се включи в електрическия шампионат. Това ще бъде Нийл Яни.

Швейцарецът е заводски пилот на Порше от 2013 г. Досега той има 2 състезания в сериите през сезон 4 за екипа на Dragon Racing. През тази година той участва в световния шампионат за издръжливост (WEC) за екипа на Rebellion Racing.

През 2016 г. Яни спечели 24-те часа на Льо Ман именно за Порше с прототипа 919 в екип с Марк Лийб и Ромен Дюма.

„Без съмнение, Нийл е правилният човек за нашата нова технологична програма, каза Фриц Енцингер. – Той има не само нужната скорост, но и огромен опит в едноместните болиди. Яни вече кара във Формула Е и е доказан пилот по развитието в нашата компания.“

Утре започва новият 5-и сезон в шампионата с надпреварата в Риад, Саудитска Арабия. В гласуването на феновете за това кои петима състезатели ще получат допълнителните 100kJ енергия, известни още като FanBoost, изненадващо към момента води убедително дебютантът Щофел Вандоорн от екипа на HWA с цели 38%, следван от друг новак Фелипе Маса, който има 12%.

Трети е Ликас ди Граси с 8%, а Антонио Феликс да Коща и Дани Абт имат по 7%. Гласуването продължава до 6 минути преди състезанието, което започва от 14:00 часа българско време. Всеки фен може да гласува в сайта на шампионата на: https://fanboost.fiaformulae.com/