Начало Автомобили Porsche Panamera бе представена в България

Porsche Panamera бе представена в България

669
0
Премиера на новото Porsche Panamera в България

Официалната премиера на новото Porsche Panamera се състоя днес в гр. София. В присъствието на журналисти и известни личности, впечатляващ спектакъл с арт шоу и 3D мапинг представи третото поколение на Panamera – визията на Porsche за луксозен спортен четириврат седан.

Витоша Спортс Карс – официалният вносител на Porsche за България, отбеляза премиерата с вълнуващо арт шоу, изнесено от известния български стрийт арт майстор и художник Станислав Трифонов – Nasimo, който внесе български елементи в творбата си, посветена на Panamera. Новото Porsche Panamera беше представено под звуците на музика, специално създадена за събитието от композитора Иван Шопов.

Новата Panamera се отличава с:

  • по-добър комфорт и динамика, благодарение на новата ходова част Porsche Active Ride,
  • подобрени параметри на електрическото задвижване E-Performance – по-голяма мощност, по-дълъг пробег,
  • нов външен дизайн,
  • нова концепция за управление и дигитален кокпит Porsche Driver Experience,
  • богат набор от иновативни системи за подпомагане на водача.

Третото поколение на спортния луксозен седан се отличава с по-широка гама от дигитални системи, изразителен дизайн и по-добър баланс между динамично поведение и комфорт при шофиране. По-мощните задвижвания E-Hybrid и новата система на окачването подчертават амбициите за предлагане на най-динамичния седан в сегмента.

Новата Panamera се предлага с общо четири високо ефективни E-Hybrid задвижвания. Всички варианти на E-Hybrid осигуряват по-добри динамични качества, пробег и ефективност. Panamera Turbo E-Hybrid е включена в гамата още от самото представяне на модела. В основата на система стои основно преработен четирилитров V8 двигател с принудително пълнене с два турбокомпресора. Мощността на електрически мотор, който е с нова конструкция е 140 кВт (190 к.с.). Системната мощност на тази комбинация е 500 кВт (680 к.с.), а общият въртящ момент достига внушителните 930 Нм.

Panamera Turbo E-Hybrid ускорява до 100 км/ч за 3,2 секунди и има максимална скорост от 315 км/ч