Начало Автомобили Porsche ще откриват нов музей

Porsche ще откриват нов музей

24
0

Porsche са само на няколко дни от откриването на нов музей на стойност 100 милиона евро. Съоръжението ще бъде близо до базата на компанията в Щутгарт, Германия. Това безспорно е един от най-големите и зрелищни строителни проекти в историята на производителя на спортни автомобили. Новият музей ще показва коли, които са на повече от столетие. Ежегодно се очаква да бъде посещаван от около 200 000 гости.

Повече от 80 автомобила ще бъдат изложени на обща площ от 5 600 кв.м. Дизайнът на сградата е дело на архитекта Делуган Мейсл. Музеят е изграден на базата на стоманена структура с минимално използване на бетон. Конструкцията се извисява до 60 метра.

Някои от по-важните модели на марката включват реконструиран Type 64 от 1969 година, модел, известен като „оригиналното Porsche”, иконичния Volkswagen Beetle, Porsche 356 “No 1” Roadster от 1948 година, Porsche 550 A Spyder от 1956 година, както и доста по-новите суперавтомобили Porsche 959 и Porsche Carrera GT.

Завършен през декември, новият Porsche Museum ще бъде официално открит на 28 януари.След това ще бъде отворен за публиката на 31 януари – точно четири години, след като бе изработен дизайнът на сградата.