Начало Formula E News Порше показа болида 99X Electric за Формула Е

Порше показа болида 99X Electric за Формула Е

578
0

Тимът на Порше показа електрическия си състезателен автомобил за Формула Е. Отборът ще дебютира с 99X Electric в първенството през ноември тази година.

„Премиерата на Порше 99X Electric е голяма стъпка към участието ни със заводски тим във Формула Е”, заяви вицепрезидентът на Порше Моторспорт Фриц Енцингер. „Гордея се с екипа ни, който демонстрира огромна отдаденост на проекта. Сега нямам търпение да видя колата ни на писта.”

Техническият шеф на проекта Малте Хюнеке обясни, че основите за влизането на Порше във Формула Е всъщност са положени още при участието в LMP1.

„Използвахме натрупаните тогава знания при разработването на задвижващата система за електрическия болид”, допълни той. „През последните месеци тествахме издръжливостта на агрегата и на писта, и на стендовете. Доволни сме от резултатите и сме оптимисти по отношение на подготовката си за първото ни състезание.”

Участието на Порше във Формула Е ще е завръщане на марката към надпревари с едноместни състезателни автомобили след повече от 30-годишно отсъствие. То е и част от стратегията на бранда, съсредоточена върху разработване на електрическо задвижване на автомобилите. Пилоти на тима в дебютния му сезон във Формула Е ще са Нийл Джани и Андре Лотерер.