Начало Автомобилни новини Порше БГ представи предпремиерно третото поколение на Audi A3 Sportback

Порше БГ представи предпремиерно третото поколение на Audi A3 Sportback

109
0
A3,Audi,Sportback

Audi A3 Sportback e динамичен, гъвкав и функционален. Компактният модел с пет врати с просторно багажно отделение е с 90 кг  по- лек благодарение на използваните нови технологии за олекотяване на конструкцията на каросерията.  

Моделът излиза на пазара с два дизелови TDI и два бензинови TFSI.  Работният обем при тях варира между 1.4 и 2.0 литра, а максималната мощност е в диапазона между 77 кВт (105 к.с.) и 132 кВт (180 к.с.). Чрез прилагане на технологиите от модулната платформа за повишаване на ефективността спомагат за намаляване на разхода на гориво средно с девет процента в сравнение с предходния модел. На по-късен етап ще се предлагат и допълнителни бензинови и дизелови двигатели, както и двигател TCNG, който ще може да използва природен газ (метан) или e-gas от екологичната програма на Audi.

Инфоразвлекателната система с интуитивна технология за свързване и системите за подпомагане на водача, предлагани от новия A3 Sportback поставят нови стандарти в престижния сегмент на компактния автомобилен клас. Цялостният стилистичен език е съсредоточен върху най-важното, като всеки отделен елемент в дизайна демонстрира увереност и естетика. 

Новият Audi A3 Sportback ще бъде на разположение в дилърската мрежа на Порше БГ от февруари 2013 година. Цените започват от 47 077 лв. с ДДС. Версията с двигател 1,2 TFSI ще започне да се предлага малко по-късно. Клиентите ще могат да направят своя избор между нивата на изпълнение Attraction, Ambition и Ambiente.