Начало Други Порше и Мартини се събират на Каталуния

Порше и Мартини се събират на Каталуния

39
0
Себастиен Льоб

Дългогодишното партньорство на две легенди ще се възроди тази седмица в Испания на пистата Каталуния – Порше 911 GT3 Cup car ще е в иконичните Martini Racing Stripes. Зад волана в първия кръг на Порше Суперкъп ще е деветкратният световен рали шампион Себастиен Льоб. Мартини отбелязва 150 години от създаването си тази година и това е част от специално планираните събития по случая.

39-годишният французин спечели преди броени дни рали Аржентина за осми път в кариерата си и малко след това тръгна за Европа, където е следващият му ангажимент. Легендарният състезател има особено натоварена програма тази година, след като реши да съкрати WRC участията си, но пък се зае с куп други неща, сред които и Порше Суперкъп.

Настоящата година наистина е много специална за Мартини, тъй като отбелязваме 150-ата си годишнина. Партньорството с Порше още веднъж през всичките 50 години история на 911 подчертава изключителните връзки на двете компании. Вярваме, че възобновяването на общата ни работа е началото на нова глава в тази легендарна история – заяви глобалният директор на Мартини Арно Мейсел.

Оглавяващият Порше Суперкъп Йонас Краус пък отбеляза, че отличителните линии на Мартини са декорирали Порше 906 още през 1968 г.

Този забележителен дует спечели някои от най-ценните титли в автомобилния спорт, включително 24 часа на Льо Ман, при това по време на един от класическите периоди в историята. Вълнуваме се, че отново са заедно и че Мартини се връщат точно сега – допълни той.