Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Порше потвърди интереса си към Формула 1

Порше потвърди интереса си към Формула 1

72
0
Порше

Финансовите директори на Порше са потвърдили, че брандът има сериозен интерес към това да влезе във Формула 1 като доставчик на двигатели от 2021 г. при новите правила за агрегатите.

Луц Мешке, който е заместник-председател и член на изпълнителния борд на Порше, отговарящ за финансите и IT, се е срещнал с шефовете на спорта в уикенда в Италия, за да обсъдят възможното влизане на компанията.

За последно Порше бе част от Формула 1 през 1991 г., когато доставяше атмосферни 3.5-литрови V12 двигатели на екипа на Футуърк. Партньорството обаче беше доста неуспешно и приключи след края на сезона.

Възможността Порше да се върне в Гран при се отвори, след като компанията спря програмата си в шампионата за издръжливост във висшия клас LMP1. Причината бе, че брандът не получава достатъчно възвращаемост на инвестициите си, които са от порядъка на тези на един отбор в F1.

Според информацията шефовете на компанията са били окуражени от посоката, в която се водят преговорите за новите правила за моторите. Порше вече обяви, че става част от Формула Е с отбор със заводска подкрепа  от сезона 2019/2020 г.