Начало Formula E News Порше също запазва пилотите си във Формула Е

Порше също запазва пилотите си във Формула Е

158
0
Порше 99X Electric
снимка, Порше

Порше също запазва пилотите си във Формула Е. Германският производител продължава да разчита на Паскал Верлайн и Антонио Феликс да Коща. Двамата ще опитат да изведат Порше към върха в предстоящия десети сезон от световния електрически шампионат.

Порше стана последният отбор, който потвърди пилотския си състав за сезон 2023-24 във Формула Е. Подобно на екипите на NIO 333 Racing и DS Пенске, германците също не променят пилотския си състав спрямо предишната кампания

Порше разполага с изключително опитни състезатели- Паскал Верлайн и Антонио Феликс да Коща. Бившият пилот от F1 се присъедини към германците през 2021 г. Верлайн спечели три победи и общо четири подиума. В крайна сметка той финишира на четвърта позиция в крайното класиране, което е сериозен напредък спрямо предишните няколко сезона.

Същевременно Да Коща се присъедини към Порше в началото на новата ера във Формула Е- Gen3. Португалецът има богат опит в електрическия шампионат и стана шампион през сезон 2019-20. Преди това той кара за отборите на Агури, Андрети, БМВ и DS Techeetah. Да Коща спечели състезанието в Кейптаун и добави още два подиума към сметката си. Освен участието с Порше във Формула Е, Да Коща кара прототип на германците в WEC, подготвен от тима на Jota.

Порше ще започне подготовката си за следващата година по време на официалните предсезонни тестове във Валенсия от 24 до 27 октомври. Там ще се съберат всички пилоти и отбори от Формула Е.

Към Верлайн и да Коста във Валенсия ще се присъедини състезателката от LMP3 и GT4 Габриела Жилкова, която ще бъде в ролята на пилот-новобранец на Порше по време на изпитанията.

От Порше обявиха, че са доразвили софтуерната система на своята задвижваща система по време на извънсезонната пауза. Екипът е обърнал специално внимание и на подобряването на представянето в една обиколка. Именно това бе една от ахилесовите пети на германците през сезон 2022-23. По-рано тази година марката удължи ангажимента си във Формула Е с още няколко години

„Използвахме времето, за да направим задълбочен анализ на случилото се през миналия сезон“, заяви Флориан Модлингер.

„Анализирахме силните и слабите си страни, за да оценим потенциала, който все още не е използван в нашия пакет. По отношение на сезон 10 приоритетът ни беше да работим върху по-нататъшното развитие на софтуера. Така ще направим нашите автомобили още по-конкурентоспособни.

„Друг важен аспект, върху който работихме, беше да подобрим представянето си в квалификациите. Ще използваме теста във Валенсия, за да продължим систематично и щателно да се подготвяме за предстоящия сезон като производител и отбор. Нашата цел за 2024 г. е да запазим доброто си представяне в състезанията и да направим още подобрения в квалификациите. Във Валенсия към Паскал Верлайн и Антонио Феликс да Коста ще се присъедини и Габриела Жилкова“, добави програмният директор на тима на Порше във Формула Е.“

„Тестът във Валенсия поставя началото на новия сезон. От няколко седмици сме заети с подготовката и вече направихме опити в симулатора. Сигурен съм, че сме постигнали допълнителен напредък. През миналия сезон научихме много неща, които сега можем да надградим. За Валенсия е важно да сме добре подготвени, за да можем да разгърнем тестовата си програма без проблеми и да получим допълнителни познания. През новия сезон ще има някои незначителни промени. Валенсия със сигурност ще ни помогне да ги разберем напълно. След това ще можем да се съсредоточим върху работата“, каза Верлайн.

„Очаквам с нетърпение Валенсия. Тестовете винаги са страхотни, защото всички отбори и пилоти са там. Това ни дава възможност да покажем къде се намираме спрямо конкуренцията, да видим къде вече сме силни и къде може би трябва да направим някои подобрения. Подготовката за сезон 10 върви много по-добре за мен в сравнение с подготовката за миналия сезон. Миналата година бях нов в отбора и свиквах с автомобила. Този път всичко е по-лесно. Използвах почивката във Формула Е, за се включа в състезанията за издръжливост с прототипа Порше 963, да прекарам време със семейството и приятелите си и да се подготвя психически и физически за новия сезон“, сподели Да Коща.