Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Посещението във Ферари бе с група приятели, заяви Браун

Посещението във Ферари бе с група приятели, заяви Браун

12
0
Рос Браун

Чисто социално било посещението на Рос Браун във Ферари, заяви самият англичанин пред ВВС Спорт. Той бе забелязан в Маранело през последните дни, което породи редица спекулации относно целта на визитата.

Браун изкара един от най-успешните периоди в кариерата си в Скудерията, като бе ключова фигура за успехите на тима и Михаел Шумахер. Той се оттегли от Формула 1 в края на миналата година, след като напусна тима на Мерцедес.

Посещението беше с група приятели като част от обиколка на Италия – нищо повече от това – бе категоричен 59-годишният англичанин.

Говорител на Ферари потвърди информация, допълвайки, че визитата е била планирана отпреди доста време. Браун обясни още, че с приятелите му изпробвали някои от серийните коли на компанията, включително последния супермодел LaFerrari, на пистата Фиорано. Пътуването било по част от маршрута на историческата надпревара Миле Миля и „през колкото се може повече лозя”.

Ферари отскоро са с нов шеф на екипа във Формула 1 – Марко Матиачи пое поста, след като Стефано Доменикали подаде оставка. Отборът има трудности от началото на сезона, а новият началник доскоро оглавяваше северноамериканското подразделение на компанията. Той призна при първата си поява пред медиите – по време на Гран при на Китай, че тепърва ще се учи и навлиза в спорта.

Първо трябва да докажа, че съм на нивото на Ферари, след това на Формула 1 и това ме прави изключително мотивиран. Ние (като отбор) няма да се отказваме. Целта ни е да намалим разликата спрямо лидерите – Мерцедес, а това не е лесна задача. Познавате състезанията по-добре от мен и знаете колко променливи влияят на една обиколка, надпревара, шампионат – допълни Матиачи.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter