Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последната операция на Кубица насрочена за сряда

Последната операция на Кубица насрочена за сряда

34
0

Последната операция на Роберт Кубица е насрочена за сряда, съобщиха от тима му Рено, от които се очаква и изявление в най-скоро време кой ще заеме кокпита на контузения пилот. Полският състезател катастрофира тежко в рали Ронде ди Андора, вследствие на което претърпя серия хирургични интервенции и все още очаква да разбере дали функционалността на дясната му ръка ще се възстанови на сто процента.

Днес телевизионен канал разпространи информация, че състоянието на Роберт се влошило, позовавайки се на годеницата му Едита. По-късно обаче от Рено изрично уточниха, че Кубица продължава да се възстановява с чудесни темпове. Досега той бе оперират веднъж веднага след катастрофата (7-часова процедура) и втори път миналия петък, когато бяха третирани множество фрактури на десните ръка и крак. Последно ще бъде лекуван десният лакът на пилота. До тогава той ще остане в интензивно отделение, за да бъде избегнат всякакъв стрес – и физически, и психологически.

Контузиите на Кубица могат да го извадят от пистите за период до година (толкова отнема обичайното възстановяване при травми като неговите). Това принуди тима на Рено да му търси заместник. В Гран при се твърди, че Ник Хайдфелд е почти 100% сигурен за мястото в отбора, но засега официално потвърждение няма.