Начало Други Последният кръг от първенството на планинско ще определи шампионите

Последният кръг от първенството на планинско ще определи шампионите

281
0

Този уикенд предстои 6-ият последен кръг от шампионата по планинско изкачване Осогово в Кюстендил. Клубът организатор Диамо за поредна година очаква силен списък с участници, тъй като в доста класове няма шампиони.

Битката за титлата в генералното класиране ще бъде между Юлиян Телийски и Христо Манолов с автомобили Мицубиши Лансър Ево 9. В клас HC2 Телийски вече е шампион, а в HC3 Стефан Стоев с Хонда Сивик има 21 т. аванс пред Косьо Йорданов.

В HC4 шампионът ще определят пилотите на Джордан Рейсинг Йордан Тодоров и Александър Димитров с коли Ситроен Саксо. Тоодор води с 3 точки. В HC5 убедителен шампион стана Павел Шенков с ВАС 2107.

В RC3 шампион е Росен Русев с Хонда Сивик, а в RC4 Димитър Божилов със Ситроен Саксо. И двамата имат голям аванс пред следващите ги в класирането и не могат да бъдат изместени. В RC5 недостижим е Павлин Русев със Ситроен Саксо.

Трасето, което ще определи доста от титлите, е добре познатото 5-километровата отсечка със старт след с. Богослов и финал преди к.м. Студен кладенец. Организатор на проявата Диамо заедно с Българска федерация по автомобилен спорт, Община Кюстендил и СБА-Кюстендил.

Както всяка година, така и през тази, участие ще вземат и едни от най-добрите ни дрифт състезатели от отбора на Mirafiori, които ще се погрижат за покачване на адреналина на фенове и зрители преди всеки тренировъчен и състезателен манш. В надпреварата ще има и дамско участие сред мъжете.

„През последния един месец работим доста усилено по подготовката за планинско Осогово. Всичко върви по програма, като в момента работим по почистването на трасето. Очакваме добър списък от участници“, коментира спортният директор на надпреварата Георги Стоянов.