Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последните новости подобриха с малко позицията на Ферари, заяви Алисън (видео)

Последните новости подобриха с малко позицията на Ферари, заяви Алисън (видео)

40
0
Лука ди Монтедземоло,Марко Матиачи

Новостите от последните стартове подобриха с малко позицията на Ферари в състезаниято от Формула 1, заяви техническият директор на Скудерията Джеймс Алисън.

Отборът от Маранело не върви особено силно от началото на сезона и се бори да намали разликата до най-бързите в колоната. Фернандо Алонсо дори изрази оптимизъм след победата на Даниел Рикиардо в Канада, че всичко може да се случи – защо не и успех на Ферари.

Всеки сезон е доминиран от усилията във фабриката за подобрение на колата. Ако си напред, работиш да останеш на тези позиции. Но ако не си, то усилията са насочени към придвижване напред в колоната. В момента ние даваме най-доброто от себе си по всички аспекти на автомобила: механика, аеродинамика, електроника, по всеки отделен компонент, реглажите, всичко, което можем да сторим, за да отбележим напредък, се върши. В последните надпревари имахме повече новости от обичайно, като те подобриха с малко позицията ни. Сега просто трябва да продължим да се борим. Имаме планове какво да се случва старт за старт. Ще си проличи, ако свършим добра работа по горепосочените аспекти. Ферари-тата ще започнат да се движат по-постоянно спрямо съперниците. Но битката не е лека и всъщност никога не приключва – обясни Алисън.

Тимът е готов за следващото състезание – Гран при на Австрия. Формула 1 се връща там след цяло десетилетие отсъствие, което означава, че пистата (която вече се казва Ред Бул Ринг) на практика е непозната откъм наличие на данни.

Ще имаме на разположение софт и суперсофт спецификациите на Пирели. Не можем да сме сигурни какво да очакваме, но управлението на меката смес в квалификацията ще е особено важно. Гумите трябва да са подготвени за Q2, но след това е необходимо да сме сигурни, че ще изпълнят серията си обиколки в състезанието – каза Алисън.

Междувременно шефът на тима Марко Матиачи събра всички служители и сътрудници, за да обясни основните точки от плана си за реорганизация на отбора. На срещата присъстваше и президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло.

Матиачи обясни, че е необходимо да се работи по-бързо и по-ефективно, че е нужно обединение на хората в компанията за постигане на единствената цел на Скудерията – завръщане на върха.