Начало Рали Последно рали за Йост Капито начело на Фолксваген

Последно рали за Йост Капито начело на Фолксваген

45
0

Спортният директор на Фолксваген Йос обяви преди началото на рали Германия, че това е неговото последно състезание, преди да напусне компанията и да се присъедини към екипа на Макларън във Формула 1. Капито отдавна бе обявил своето решение, но доскоро не се знаеше точно кога ще изостави работата си в WRC и ще премине в екипа на Рон Денис.

„Да, напускам Фолксваген в края на този месец, заяви Капито, за когото отмененото рали Китай в началото на септември трябваше да бъде финалното му участие в световните ралито като спортен директор на немския тим. – Наистина бях разочарован, че китайското рали не се провежда. Смятам, че всеки щеше да бъде щастлив, за да кара в Китай. За нашия екип Свен Смеетс бе там, за да направи инспекция на трасетата и неговите отзиви наистина бяха положителни.”

Според Капито, всички заводски отбори са очаквали едно добре подготвено събитие, но не вижда никаква драма, ако заради подобна екстремална ситуация и последиците от нея би бил отменен който и да е кръг от световния шампионат. С отпадането на китайското състезание от календара, в програмата на световните ралита се отваря дупка от 5 седмици, преди следващия старт за годината – френското Тур дьо Корс.