Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Постигнат е прогрес по отношение на правилата за 2021 г.

Постигнат е прогрес по отношение на правилата за 2021 г.

2000
0
2021 концепция болид
Една от предлаганите концепции за колите от 2021 г., графика: Либърти Медия

Прогрес е постигнат по отношение на новите правила в спорта, които трябва да влязат в сила от 2021 г. Това стана ясно след среща вчера в Лондон на собствениците на спорта от Либърти Медия, Стратегическата група, F1 Комисията и представители на отборите и автомобилните производители.

Обсъдени са били всички възможности за промени в спортните и техническите правила. Както и мерките за намаляване на разходите и нови схеми за разпределение на приходите в 2 дълги сесии.

Според предварителния план новите регулации трябва да бъдат окончателно определени до края на юни тази година. Няма обаче информация за това какви точно са предложените правила, които са били обсъждани. Според различни източници те са били приети добре от отборите и срещата е била конструктивна.

Официалният сайт на Формула 1 публикува в тази връзка, че шампионатът е направил стъпка напред относно това какво ще се случва в спорта от 2021 г. И целта е да бъде създаден страхотен екшън на пистата. При който колите да са по-близо една до друга в състезанията, а пилотите да бъдат герои.