Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите технически правила в F1 също бяха официално отложени

Новите технически правила в F1 също бяха официално отложени

2035
0
графика: Либърти Медия

Формула 1 отложи официално въвеждането на новите технически правила с 1 година. Решението е на шефовете на спорта и ФИА след конферентен разговор с отборите в шампионата.

Въвеждането на новите регулации, които предвиждат коли с много различна аеродинамика и гуми, трябваше да се случи през 2021 г. Заради разпространението на коронавируса обаче и последствията от него за шампионата, те ще влязат в сила през 2022 г.

Няма да има обаче отлагане на въвеждането на тавана на бюджетите от 175 млн. долара на сезон, който ще е се прилага от 2021 г.

Освен отлагането на новите технически правила, за да се намалят разходите, беше одобрено шаситата от 2020 г. да бъдат използвани и за 2021 г. Възможността за потенциално замразяване на развитието на някои компоненти ще бъде обсъдено в скоро време.

„Всички екипи изразиха своята подкрепа към ФИА и Формула 1 в непрекъснатите им усилия за преструктуриране на календара за 2020 г. с развитието на глобалната ситуация по отношение на COVID-19, се казва още в съобщението. – Всички тези решения ще бъдат насочени към съответните управляващи структури за окончателно потвърждение.“

Заради COVID-19 бяха отложени 6 кръга от сезона тази година, а този в Австралия беше отменен. Очаква се шампионатът да започне най-рано в началото на юни с Гран при на Азербайджан.