Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Постиженията на Върджин с новата кола по-добри от предвижданията

Постиженията на Върджин с новата кола по-добри от предвижданията

38
0

Трудна сесия за място на стартовата решетка изкара Тимо Глок с Върджин, макар за него битката да приключи още след първите 20 минути-

– Квалификацията не беше идеална – колата не вървеше точно според очакванията. Има все още какво да се търси в ревизирания VR-01, макар да е добра база за развитие. Ставаме все по-добри в това да разрешаваме проблемите си и тръгваме в правилната посока, така че трябва просто да упорстваме и ще се върнем там, където трябва да сме – сподели немският пилот.

Лукас ди Граси не разполага с последните нововъведения по болида на Върджин и неговата квалификация също не бе идеална. Като цяло обаче той бе по-доволен от съекипника си от представянето си и се надяваше на силно състезание.

– Анализирахме данните си от първия ден с новата кола, карана от Тимо. Сложихме и някои пристигнали по-късно части, за да завършим цялостно пакета. Затова и първите реални резултати от поведението бяха записани в последната тренировка, като останахме доволни от тях. Измереното на трасе аеропритискане на новата конфигурация е дори малко по-добро от CFD-изчисленията ни. Ясно е, че новият болид е малко по-тежък и все още изпипваме характеристиките му. Основно на това се дължи темпото, но съвсем скоро то ще се подобри – уверен бе техническият директор Ник Уирт.