Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Постоянното развитие е силата на Макларън, категоричен е Уитмарш

Постоянното развитие е силата на Макларън, категоричен е Уитмарш

36
0

Постоянното развитие на автомобилите е една от най-силните характеристики на отбора на Макларън, категоричен е шефът на Сребърните Мартин Уитмарш. Очакванията в Уокинг са подемът от последните надпревари да продължи, особено след чудесните двойни успехи в Турция и Канада.

– След две поредни двойни победи определено имаме чувството, че Брус Макларън ни наблюдава отгоре и ни се усмихва – особено като се има предвид, че скоро отбелязахме 40-ата годишнина от смъртта му – коментира Уитмарш преди Гран при на Европа. – Сигурен съм, че Брус би оценил високо постоянните усилия и твърдата решимост на всички в инженерния ни отдел, в департамента по развитието на МР4-25. Мисля, че в последните два старта демонстрирахме, че не ни липсва нищо по отношение на мотивацията. Автомобилът ни се развива непрекъснато и вярвам, че ще продължим да сме заплаха в мнозинството от оставащите стартове.

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън са начело във временното подреждане за световния шампионат – с актив от съответно 109 и 106 точки. Съперниците от Ред Бул обаче, въпреки разногласията си от последния месец, ги преследват по петите. Марк Уебър е трети със 103, а Себастиан Фетел – четвърти с 94 пункта. При това положение непрекъснатата поява на нови компоненти и поддържане равномерно темпото на развитие са от жизненоважно значение.

– Постоянното развитие, разбира се, не е нещо ново за нас – призна още шефът на Сребърните. – Всъщност това е една от най-силните ни черти като отбор. И сме абсолютно решени да извлечем максимума от всеки един елемент. Нищо не е прекалено малко, за да бъде пропуснато и непогледнато. Именно този ни подход ни носи успехите, тъй като изпипваме всеки отделен компонент от болида си. Той обаче не е съсредоточен единствено върху колата: фокусът и вниманието ни последователно се насочват още към спиранията в бокса, инженерната страна на нещата, стратегиите. И виждаме напълно материалните и практически резултати от развитието ни и в тези аспекти.