Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Посветиха Люис Хамилтън в рицарство

Посветиха Люис Хамилтън в рицарство

2771
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Сър Люис Хамилтън официално получи рицарско звание от принца на Уелс Чарлз в замъка Уиндзор. Това се случва само няколко дни след като британецът загуби титлата от Макс Верстапен.


36-годишният пилот на Мерцедес бе удостоен с рицарското си звание и попадна в списъка с избраници след като изравни рекорда на Михаел Шумахер за най-много спечелени титли в F1. През следващата година Хамилтън отново ще опита да спечели осмо световно първенство и ще си партнира с Джордж Ръсел.

Въпреки това Мерцедес спечелиха рекордна осма поредна титла при конструкторите, благодарение на добрите резултати на Люис и Валтери.

Хамилтън се появи в Уиндзорския замък заедно с майка си Кармен, която стана свидетел на церемонията. Люис е четвъртият пилот от F1, който е удостоен с рицарско звание. Преди него посветени в рицарство са били Стърлинг Мос, Джеки Стюарт и Джак Брабам. За разлика от тях, Хамилтън получава своята титла преди края на своята състезателна кариера. Седемкратният световен шампион се очаква да присъства на награждаването на ФИА в Париж, заедно с новия първенец Макс Верстапен.