Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Потенциалът на Ферари е по-висок от видяното в Мелбърн, твърди Алонсо

Потенциалът на Ферари е по-висок от видяното в Мелбърн, твърди Алонсо

30
0
Фернандо Алонсо

Потенциалът на Ферари е по-голям от видяното в Мелбърн по време на първия състезателен уикенд от Формула 1 за 2014 г., убеден е Фернандо Алонсо.

Вярвам, че можем да се борим за титлата. Потенциалът ни е по-голям от показаното в Австралия. Трябва всичко да си дойде на място и да направим по-добър, чист уикенд. Отборът разполага с нужните съоръжения и талант. Можем да сме силни и ще се справим по-добре, сигурен съм. Стартът не бе перфектен. Изглежда това се повтаря през последните години, но сега правилата са други и ще има различно като скорост развитие. Надеждите ни са непокътнати – обясни испанецът на пистата Сепанг в Малайзия.

Алонсо спечели надпреварата на трасето до Куала Лумпур през 2012 г., когато бе девети на грида. Той обаче смята, че подобни неща „се виждат веднъж в живота”, а сега няма някакви конкретни очаквания за предстоящия състезателен уикенд.

Трябва да видим какво ще е представянето ни в следващите няколко старта, за да разберем как бързо да развием болида си и да сме в по-добра форма. В Австралия не бяхме доволни от показаното и трябва да отбележим напредък колкото се може по-бързо. Според мен сме наясно колко е важно, особено на фона на това колко силни изглеждат Мерцедес – каза още той. – Аеропритискане или мощност – каквото и да ни липсва, трябва да намерим по-добро представяне. Работим и знаем, че е необходимо да подобрим колата във всички аспекти, в някои повече от други. Истина е, че през последните години се опитвахме да догонваме като аеродинамика. Подобно нещо винаги е непредсказуемо, защото в аеротунела понякога откриваш нещо, което ти дава десета от секундата, а друг път – 4 десети. Същото може да се случи тази година със задвижващите системи. И все пак в рамките на четири години аз три пъти се борих за титлата до последното състезание и не смятам, че настоящият сезон ще се различава. Ще водим упорита битка.

Алонсо също не се размина с въпроса какво е мнението му за новата Формула 1. Той бе сред пилотите, според които е твърде рано да се дават крайни оценки:

Нужно е повече време, да видим как вървят надпреварите, какво е шоуто, как реагират хората на новата Формула 1. Преди Гран при на Австралия се говореше колко вълнуваща е тази нова глава в историята, колко коли ли ще завършат първия старт, може би нито една! А когато на финала са 15 болида, не е имало кой знае какви проблеми, а изпреварванията не са били много, то феновете едва ли са очаквали нещо подобно.