Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Потвърдиха Гран при на Холандия на Зандвоорт от следващия сезон

Потвърдиха Гран при на Холандия на Зандвоорт от следващия сезон

1360
0
Зандвоорт, Холандия
снимка: Ярно Шургерс/Ред Бул Контент Пуул

Пистата Зандвоорт ще приеме Гран при на Холандия от следващия сезон. Това бе официално потвърдено днес по време на събитие на прочутото трасе.

Организаторите на състезанието са подписали 3-годишен договор за домакинство с шефовете на F1. За последно кръг от Формула 1 на това трасе имаше през 1985 г. Победител тогава стана Ники Лауда с Макларън.

Популярността на Формула 1 в Холандия се увеличи много в последните години след силното участие на Макс Верстапен от екипа на Ред Бул. И на почти всяко състезание той има сериозна подкрепа от публиката. За по-близките до Холандия надпревари има цели сектори от трибуните, изпълнени само с негови фенове.

„Особено сме доволни да съобщим, че Формула 1 се завръща в Холандия на пистата Зандвоорт, каза изпълнителният директор на спорта Чейс Кери. – Още от началото на нашето управление на F1, казахме, че искаме да има състезания на нови места. Като в същото време се съобразяваме с историческите корени на спорта.

През следващия сезон ще имаме напълно ново улично състезание, на което домакин ще бъде столицата на Виетнам – Ханой. Освен това се завръщаме на Зандвоорт след 35–годишно отсъствие. Това трасе е допринесло за популярността на спорта в целия свят.“