Начало Moto News Потвърдиха календара за 2020 г. в Спийдуей Гран при

Потвърдиха календара за 2020 г. в Спийдуей Гран при

световен шампионат по спийдуей
снимка: Монстър

26-ият сезон на световния спийдуей ще предложи на феновете 10 кръга. За трета поредна година първата гонка ще се състои на националния стадион във Варшава (16 май), а последната на най-модерното съоръжение за спийдуей „Мотоарена“ в Торун (Полша).

От календара отпада единствено състезанието в Кръшко (Словения) като на негово място влиза Гран при на Русия. Стадион „Анатоли Степанов“ ще посрещне най-добрите състезатели на 29 август. През тази година арената прие финалите в купата на нациите през месец юли и донесе късмет на домакините. Местните звезди Емил Сейфудинов, Артьом Лагута и Глеб Чугунов запазиха титлата в отборната надпревара.

За трета поредна година липсва състезание извън Европа

„Бергринг Арена“ в Тетеров (Германия) ще посрещне втория кръг от шампионата на 30 май като ще отбележи два юбилея – 90 години състезания на пистата и събитие номер 100. Това ще бъде един от най-чаканите стартове през сезона.

Стадион Маркета в чешката столица ще приеме световния шампионат за рекордната 24-та поредна година

„Принсипалити стейдиъм“ ще посрещне 4-тия кръг на 18 юли. Уелската столица ще отпразнува 20-то поредно домакинство и се завръща отново през лятото след есенния експеримент през 2019-та.

Само седмица след това в Халставик ще се проведе Гран при на Швеция. Олимпийският стадион във Вроцлав ще приеме за втора поредна година кръг от световния шампионат. Състезанието ще се проведе на 1-ви август и се очаква отново билетите да бъдат разпродадени далеч преди това. Малкото градче Малила в Швеция отново ще е домакин на Гран при на Скандинавия. Стартът е насрочен за 15 август. В края на август пилотите ще стартират в Толиати. Войенс запази мястото си в календара за 2020 и ще посрещне най-добрите състезатели на 12 септември. Сезонът ще завърши на 3 октомври в Торун, където фенове ще се надяват отново да видят поляк на най-високото стъпало.

2020 Спийдуей Гран при

16 май – Варшава

30 май – Тетеров

13 юни – Прага

18 юли – Кардиф

25 юли – Халставик

1 август – Вроцлав

15 август – Малила

29 август – Толиати

12 септември – Войенс

3 октомври – Торун