Начало Избрани Потвърдиха още два сезона на Drive to Survive

Потвърдиха още два сезона на Drive to Survive

430
0
Drive to Survive
Drive to Survive; снимка Нетфликс

F1 и Нетфликс официално потвърдиха, че популярният документален сериалDrive to Surviveе подновен за пети и шести сезон.

Премиерата на първия сезон на „Drive to Surviveописва живота зад кулисите в падока на F1. Тя се състоя в платформата Нетфликс през 2019 г. Сериалът имаше огромен успех още от самото начало и дори беше признат за един от основните двигатели на нарастването на популярността на състезанията от Гран при в Америка.

В световен мащаб сериите привлякоха огромно количество нови, по-млади фенове.

Поредицата обаче бе критикувана от средите на F1. Няколко пилоти изразиха недоволството си от склонността на поредицата да създава интриги или да преувеличава съперничествата между тях.

Действащият световен шампион Макс Верстапен отказа да участва в сериите и бе крайно недоволен от случващото се в Drive to Survive.

Аз съм доста земен човек и искам това да са факти, а не да се раздухва наляво-надясно“, каза пилотът на Ред Бул по-рано тази година.

Разбирам, че Нетфликс иска да се наблегне на повече шоу, отколкото спорт. Това просто не е моето нещо. “

Премиерата на четвъртия сезон на Drive to Survive се състоя на 11 март. В нея най-вече бе описана битката между Хамилтън и Верстапен. Междувременно продуцентът на поредицата, Box to Box Films вече работи усилено по сезон 5. Екипите на медията вече са се  появили в падока по време на първите четири старта от сезон 2022 в F1.

За първи път Нетфликс и F1 потвърдиха, че ще има още един сезон догодина, което означава, че шоуто ще продължи поне до 2024 г.

„F1 и Нетфликс могат да потвърдят, че изключително популярната поредицаFormula 1: Drive to Survive“ е подновена за пети и шести сезон, се казва в официалното изявление на шампионата.

Популярността на поредицата нараства с времето. Сезон номер  4 привлече най-голямата аудитория досега и влезе в седмичния Топ 10 в 56 държави по света.“

Предлагайки безпрецедентен достъп, новият сезон отново ще заведе феновете зад кулисите, за да видят отблизо как пилотите и отборите се подготвят да се борят за шампионатите през 2022 и 2023 г. Също така поредицата ще предложи невиждани досега кадри и интервюта с най-големите имена в спорта. “