Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Поведението на колата изглежда е по-предвидимо, доволен е Верстапен

Поведението на колата изглежда е по-предвидимо, доволен е Верстапен

802
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен ще се нареди на втора редица за старта на утрешната Гран при на Великобритания. Пилотът на Ред Бул бе изпреварен само от състезателите на Мерцедес в квалификацията на пистата Силвърстоун. Според него сесията за разпределение местата на грида е преминала както трябва и е извлякъл възможния максимум от болида си.

„Последният ми скоростен тур в Q3 беше добър, но на много ранен етап бе ясно, че Мерцедес са прекалено бързи, точно както бяха през последните няколко състезания“, сподели Верстапен

„Доволен съм от третото място – то ни дава шанс да се борим утре. Надявам се да направя чист старта и да поддържам натиск. Вятърът е сериозен фактор тук, а колите са много чувствителни. Вчера преминаването на нискоскоростните завои бе сложно, но ние още се учим какво може колата ни и се стараем да я подобрим. Мисля, че сме намерили добра посока. Този уикенд поведението й изглежда по-предвидимо и днес бе истинско удоволствие да се кара. Не мисля, че можех да постигна нещо повече. Ще се опитаме да вземем добри точки, поне да останем трети, но винаги се надяваме и на по-силно представяне.“

Алекс Албон бе 12-ти в квалификацията

Той каза, че в петък се е чувствал много по-добре в колата, отколкото днес. Не успя да използва последната свободна тренировка за подготовка, тъй като имаше технически проблем.

„Борех се да достигна нужната скорост. На пистата беше сложно – вятърът постоянно си сменяше посоката, което влияе на баланса. Времената в Q2 са много близки, така че дори минимална разлика ти коства доста позиции. Поне имаме свободен избор на гуми за утре“, обясни Албон.

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че би излъгал, ако каже, че денят не бе разочароващ за екипа му заради разликата спрямо Мерцедес.

„Наясно сме, че тази писта винаги пасва на колата им, но в момента са невероятно бързи. Трябва обаче да ги притискаме, колкото можем. Разликата спрямо челото остава на фокус за нас. Очевидно е, че имаме работа и не бива да спираме да се трудим. Състезателното ни темпо често е по-добро в сравнение с квалификационното“, отбеляза Хорнер.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter