Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ‘Поведението на Нелсиньо е неприемливо’

‘Поведението на Нелсиньо е неприемливо’

39
0

Шефът на испанската федерация за моторни спортове, Карлос Грасия, изрази учудването си от факта, че ФИА е предоставила имунитет и на Нелсън Пикет младши покрай скандала с умишления инцидент в Сингапур.

Грасия е категоричен, че ако Рено подлежат на санкции заради инцидента, то и Пикет младши би трябвало да споделя същата съдба.

„Поведението му е напълно неприемливо, той извлече толкова полза, колкото и целият отбор“ – казва Грасия, имайки предвид подновения договор на бразилеца за 2009 година. „Дали е съвпадение, че той се е блъснал 17 пъти, откакто е в Рено?“

Грасия продължава, че вината би трябвало да бъде разпределена между всички участващи страни, включително и Флавио Бриаторе и Пат Саймъндс: „Дали ще е Флавио Бриаторе – колкото и да е голямо името му – или ще бъде някой инженер, ние нямаме нужда от тези хора във Формула 1.“

Любопитен факт е, че испанецът не казва нищо за своя сънародник и основен печеливш от ситуацията – Фернандо Алонсо. Той не само печели надпреварата в Сингапур, но сега може да каже, че в следствие на скандала в Рено има повод да потърси работа във Ферари.