Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повреда в съединителя била причината за слабия старт на Верстапен

Повреда в съединителя била причината за слабия старт на Верстапен

31
0

Повреда в съединителя в била причината за слабия старта на Макс Верстапен в Гран при на Сингапур. Това разкри спортният директор на тима Кристиан Хорнер. От Ред Бул са поискали позволение да оправят проблема преди състезанието, но ФИА е отказала, без това да коства наказание на холандеца – стартиране от бокса. СЛед потеглянето от 4-а позиция, Макс се озова на 8-а в края на първата обиколка.

„Беше повреда в съединителя, но от ФИА не я окачествиха като структурен проблем и не можахме да го сменим, обясни Хорнер. – Проблемът се появи отново и имахме прекалено много въртящ момент и превъртане на колелата. Захапваше много рязко. – Това в комбинация с идването на Хюлкенберг под ъгъл, не знам как се разминаха с Макс, означаваше, че при първи завой той вече нямаше никаква инерция. Това му костваше много позиции. Надяваме се да можем да му дадем по-добър съединител за следващото състезание.”

„Преди старта от екипа ми казаха, че стартът ми няма да бъде идеален, защото съединителят не работи нормално, обясни от своя страна Макс. – Предната нощ те откриха, че той не захапва добре, но не им беше позволено да го сменят от ФИА, защото не е структурен проблем и мога да се състезавам така. При потеглянето го освободих и гумите превъртяха. По-лошо от това е само да се включи системата против изгасване. Нямаше какво да направя. Знаех, че ще бъде труден старт, но не очаквах да е чак толкова лош.”