Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повреден под попречил на Рикиардо в Бахрейн

Повреден под попречил на Рикиардо в Бахрейн

2180
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Повреден под е оказал влияние върху представянето на Даниел Рикиардо по време на Гран при на Бахрейн. Това е показал анализът на Макларън след първия кръг от сезон 2021 във Формула 1. Подът се е повредил при удара между австралийския пилот и Пиер Гасли (Алфа Таури) в първата обиколка.

„След надпреварата открихме повреда в пода на Даниел. Тя е следствие от удара на Пиер в задната част на колата в началото на състезанието“, обясни шефът на Макларън Андреас Зайдл.

Той допълни, че автомобилът е загубил значително количество аеропритискане заради това.

„Въпреки ситуацията Даниел използва опита си, за да се справи с грижите и спечели важни точки за отбора. Сега гледаме напред към следващата надпревара.“

Самият Рикиардо не бе сигурен дали е имал повреди заради удара в началото, но призна, че би приел по-лесно липсата на достатъчно скорост, ако тя се дължи на нещо подобно.

„Аз очаквах състезанието да ми е най-лесната част от уикенда. Не че подходих лежерно. Просто си мислех, че всичко напрегнато е отминало и вероятно само ще напредвам в рамките на надпреварата. Не усетих сблъсъка. Видях Пиер след състезанието, попитах го какво е станало и той отговори: „А, ами ударих те отзад“. Нямах никаква представа! Но ако подът е счупен, то сигурно ще спя малко по-добре“, каза Даниел.

Австралиецът добави, че е извлякъл повече от квалификацията, отколкото от състезанието през миналия уикенд.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.