Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повреди извадиха Уилямс от състезанието на Сепанг

Повреди извадиха Уилямс от състезанието на Сепанг

44
0
Пастор Малдонадо

Пилотите на Уилямс Рубенс Барикело и Пастор Малдонадо не завършиха Гран при на Малайзия заради различни повреди в техните болиди.

Рубенс Барикело:

– Проблем с хидравликата прекрати днешното ми състезание. Екипът все още се опитва да разбере къде точно се крие причината. Така или иначе вече бях твърде назад след спирането ми заради спуканата задна лява гума при удар в началото. Не това е стартът на сезона, на който се надявах. Точно сега нямаме надежден болид и играем ролята на преследвачи. Вярвам, че проблемите ни скоро ще бъдат решени.

Пастор Малдонадо:

– Имахме проблем със запалването в третата обиколка. Опитах се да остана на пистата, но трябваше да се прибера. Вече гледам към Китай, където ще се опитам да завърша цялото състезание и да запиша добър резултат.

Адриан Сутил (11-и):

Първите няколко обиколки не бяха брилянтни и с предното си крило докоснах задната гума на Барикело. Тогава имахме стратегия с две спирания, но първо влязох за меки гуми, след това за комплект твърди и пак за меки, което се оказа положително. Като цяло това беше разочароващ уикенд за мен.

Пол ди Реста (10-и):

Много съм щастлив. Отборът свърши чудесна работа със стратегията. Накрая просто нямаше как да удържа Михаел (Шумахер), той имаше по-нови гуми и трябваше да спра по-рано от предвиденото за третата смяна. Но също така не искахме да рискуваме точките за шампионата. Подвижното задно крило предложи добро съревнование днес. Убеден съм, че в Китай ще се представим поне малко по-добре.