Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повредите костваха титлата на Фетел, а Перес е най-впечатляващият пилот, твърди Лауда

Повредите костваха титлата на Фетел, а Перес е най-впечатляващият пилот, твърди Лауда

73
0
Ники Лауда, Себастиан Фетел
Ники Лауда и Себастиан Фетел; снимка: Мирко Щанге

Себастиан Фетел е загубил почти напълно шанса си да спечели трета титла във Формула 1 този сезон, смята трикратният шампион в Гран при Ники Лауда. Немският пилот на Ред Бул взе две поредни корони и се бори за следваща, но от втори отиде четвърти в генералното класиране, след като не успя да финишира в Италия.

Досега само двама пилоти пък са успявали да спечелят три и повече поредни титли – Хуан Мануел Фанджо (1954, 1955, 1956 и 1957 г.) и Михаел Шумахер (2000, 2001, 2002, 2003 и 2004 г.).

– Проблемите с колата костваха титлата на Фетел. Грешка може да се случи, но трябва да се поправи незабавно и след това да не се допуска отново. На теория шампионатът не е загубен за Фетел. На практика обаче… Фернандо Алонсо ще се бори, а Ферари са с много постоянно представяне – убеден е 63-годишният австриец.

Според Лауда болидът на Макларън е най-добрият понастоящем, а управлението на Серхио Перес (Заубер) на Монца е най-качественото до момента през 2012-та:

– Перес кара като Бог. Без емоции и без грешки. Нито един пилот не ме е впечатлил толкова този сезон. Очевидно е, че притежава потенциал за големи постижения.

Трикратният шампион заяви, че най-сериозното качество на болида Заубер С31 е опростената конструкция:

– Всеки тим може да вземе за пример швейцарското качество. А Мониша Калтенборн, която е начело на отбора, държи всичко под контрол, така че свалям шапка и на нея.